Фондација развија основна начела људске солидарности, хуманости и племенитости и у том циљу подстиче и награђује стваралаштво даровитих уметника и студената позоришне, филмске и других сродних уметности.

Ружица Сокић добила своју улицу у Нишу!

Поред већ додељене улице у Београду (општина Звездара), Град Ниш донео је одлуку недељу дана пред "Филмске сусрете" да Ружица Сокић добије своју улицу и у Нишу, чиме је Ниш одао почаст овој великој драмској уметници.

Град Београд – Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања, учествују у суфинансирању пројеката „Фондације Ружице Сокић“.

Ове године, Фондација је учествовала на два конкурса за суфунансирање својих пројеката за 2019. годину, тако да је Град Београд – Секретаријат за културу и ове године доделио новчана средства Фондацији као помоћ за организовање Годишње награде „Ружица Сокић“, која се сваке године додељује младој перспективној глумици у периоду од 14. до 19. децембра у оквиру Омажа посвећеног нашој великој уметници Ружици Сокић.

Прочитај вест
Архивиране вести

Овде се налаѕе архивиране вести фондације:
Архивиране вести
Старе вести

Министраство културе и информисања РС, први пут учествује у суфинансирању нашег Пројекта под називом: „Чување, управљање и представљање културног наслеђа Ружице Сокић“. Овај Пројекат подразумева обраду целокупне документације Ружице Сокић, односно попис и систематизацију штампане документације као и припрему за дигитализацију штампаних, аудио и видео документације. Такође, овај Пројекат обухвата и један веома занимљив, едукативан програм под називом; „Дан Отворених врата“, који се организује једном месечно, у току позоришне сезоне, као мањи скуп професионалних лица на челу са предавачем -модератором, а затим се сви учесници укључују у расправу и размаатрају тему у форми салона, или када је сесија студената – у форми радионице. До сада су успешно и на завидном нивоу одржане 3 сесије (видети у одељку „Отворена врата“). Прикажи све вести