ФОНДАЦИЈА

РУЖИЦЕ СОKИЋ


In English
Фондација развија основна начела људске солидарности, хуманости и племенитости и у том циљу подстиче и награђује стваралаштво даровитих уметника и студената позоришне, филмске и других сродних уметности.

Добродошли на сајт Фондације Ружице Сокић


 

MLADA GLUMICA JOVANA GAVRILOVIĆ DOBITNICA
GODIŠNJE NAGRADE "RUŽICA SOKIĆ"

Dan FONDACIJE RUŽICE SOKIĆ obeležen je 14. decembra 2017. godine u prostorijama Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.
Direktor Muzeja Narodnog pozorišta, g-din Dragan Stevović je izrazio zadovoljtvo prisustvom Fondacije u Muzeju i prigodnim govorom otvorio svečanost.
Uvodnu reč o radu FONDACIJE RUŽICA SOKIĆ i izboru mlade glumice Jovane Gavrilović, članice ATELJEA 212, kojoj je uručena godišnja nagrada “Ružica Sokić” za glumačko ostvarenje i doprinos pozorišnoj umetnosti u sezoni 2016/2017 izložila je predsednica  Fondacije, naša poznata glumica Vesna Stanković. Istakla je da su i ove godine za godišnju nagradu dostavljeni Fondaciji brojni predlozi naših istaknutih ličnosti iz sveta pozorišne umetnosti, tako da se po mišljenju pozorišne kritike, Jovana izdvojila osobenim stilom i glumačkom harizmom, gradeći upečatljive likove, podjednako u drami i komediji, pa po njihovom mišljenju, Jovana kao što je to radila i Ružica, spaja ta dva izraza kao što su oni i u životu spojeni. U protekloj sezoni Jovana je odigrala veoma zapažene dramske uloge u komadima: Deca radosti, Osećaj brade, Moje dete, Dok nas smrt ne rastavi.

 
     

O značaju ove nagrade kao i potrebnoj podršci javnosti da se godišnja nagrada "Ružica Sokić" održi i dodeljuje talentovanim mladim umetnicima na početku njihove karijere, nadahnuto su se obratili javnosti i prisutnima naš poznati reditelj gospodin Nebojša Bradić i Srđan Karanović, professor FDU.

 
     

Godišnju nagradu FONDACIJE RUŽICA SOKIĆ čini Plaketa i novčani iznos, koje su mladoj glumici dodelili predsednica Fondacije Vesna Stanković i osnivač i upravitelj Fondacije gospodin Miroslav Lukić.

 

I ove godine naš cenjeni donator i uspešna modna kuća MONA dodelila je dobitnici godišnje nagrade unikatni ranac sa logom Fondacije i potpisom Ružice Sokić, što je dodatno obradovalo Jovanu Gavrilović.

 

Nakon uručenja Priznanja, Jovana Gavrilović, zahvalila se na dobijenom priznanju, i istakla da joj čini čast što je jedna od dobitnika ove prestižne nagrade, te da joj ista predstavlja potstrek za dalji rad.

Loading the player...


Dodela Zlatne plakete Pozorištu SLAVIJA

Dana 20. decembra 2017. godine, predstavnici FONDACIJE RUŽICA SOKIĆ, Vesna Stanković, predsednica Upravnog odbora, Miroslav Lukić upravitelj Fondacije i Marina Gavrilović član Upravnog odbora, predali su gospodinu Batriću Žarkoviću, vlasniku i direktoru Pozorišta SLAVIJA,

           Zlatnu plaketu Fondacije Ružice Sokić


Vesna Stanković je u ime Fondacije izrazila poštovanje što se u Pozirištu Slavija održava nedelja sećanja na Ružicu Sokić  i tom prilikom je podsetila prisutne na posebnu privrženost koju je Ružica imala za ovo pozorište. Po rečima gospodina Žarkovića, njene pretstave “Žanka “ i “Zavodnik” ušle su  među kultne pretstave Pozorišta “Slavije”.

Bili je dirljivo kada je Vesna  Stanković pročitala govor  koji je Ružica održala na svom poslednjem nastupu  u Pozorištu SLAVIJA, otvarajući godišnji Međunarodni pozorišni  Festival 2013. godine.

Uz posebnu zahvalnost na primljenoj PLAKETI, gospodin Žarković je istakao da će Zlatna plaketa Fondacije kao i nekoliko plakata igranih Ružicinih predstava (neke izvođene i preko 100 puta), biti izložene u predvorju pozorišta SLAVIJA sve do početka 17. Međunarodnog festival pozorišta Slavija. Takođe, sa posebnim pijetetom, g-din Žarković je istakao koliko danas nedostaje Ružicin  osmeh i radosna igra  na daskama ovog teatra.

 

Pozivamo poštovaoce lika i dela Ružice Sokić, koji uvažavaju ciljeve FONDACIJE RUŽICE SOKIĆ, da svojim prilozima, u skladu sa mogućnostima, potpomognu njene aktivnosti. Dinarski donatorski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 265- 1610310003668-75 Devizni donatoraski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 35265100000140100-52