ФОНДАЦИЈА

РУЖИЦЕ СОKИЋ


ВЕСТИПројекција видео радова

У организацији Куће Легата у Београду у "Ноћи музеја", 21. маја 2016. године, у Галерији Куће легата, у оквиру Програма Куће легата – Изложба Цуце Сокић "Пут ка апстракцији", приказан је и додатни програм – Пројекција видео радова сачињених на основу документарних и других материјала о Цуци и Ружици Сокић - "Цуца и Ружица, једна београдска прича" ( ауторски рад В. Вучића) - приче породице Сокић, детињству и грађанском васпитању, рату и бежанији, преломним тренуцима породице, добу нове државе,… О легатима Цуце и Ружице Сокић.У позоришту "Дадов" обележен двогодишњи рад "Фондације Ружице Сокић"

На Дан Фондације, 14. децембра 2016. године, у Омладинском позоришту "Дадов", обележен је двогодишњи рад "Фондације Ружице Сокић", за коју прилику је приказан филм о активности Фондације у периоду од августа 2014. до децембра 2016. године. Такође, присутнима је презентован Проспект са приказом о двогодишњем раду Фондације.

Истовремено, овом приликом, Фондација је доделила и Специјално признање за допринос омладинском стваралаштву, младој перспективној будућој глумици и ученици Омладинског позоришта "Дадов", Јелени Благојевић, рођеној 2002. године, која је до сада играла у близу 200 позоришних представа, како у Атељеу 212, тако и у Народном позоришту. Исто тако, учествовала је у бројним ТВ серијама, а у организацији РТС-а, снимила је и једну филмску улогу. Поред редовног школовања, Јелена паралелно похађа и музичку школу "Јосиф Маринковић" – одсек за клавир, док школу глуме "Дадов", похађа од првог разреда основне школе.

Pozivamo poštovaoce lika i dela Ružice Sokić, koji uvažavaju ciljeve FONDACIJE RUŽICE SOKIĆ, da svojim prilozima, u skladu sa mogućnostima, potpomognu njene aktivnosti. Dinarski donatorski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 265- 1610310003668-75 Devizni donatoraski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 35265100000140100-52