ФОНДАЦИЈА

РУЖИЦЕ СОKИЋ


In English
Фондација развија основна начела људске солидарности, хуманости и племенитости и у том циљу подстиче и награђује стваралаштво даровитих уметника и студената позоришне, филмске и других сродних уметности.

Добродошли на сајт Фондације Ружице Сокић


 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ФОНДАЦИЈЕ
14. децембар 2016.

Дан "Фондације Ружице Сокић" обележен је 14. децембра 2016. године у просторијама Омладинског позоришта "Дадов". Том приликом, присутним гостима и јавности приказан је филм о двогодишњим активностима Фондације. Такође, присутнима је презентован и проспект Фондације, који је за ту прилику посебно урађен.

Plakat


Loading the player...

Свечана додела

У циљу промовисања младих талентованих будућих уметника, “Фондација Ружице Сокић” је одлучила да у сарадњи са Омладинским позориштем “Дадов”, ове године, на Дан фондације, 14. децембра, додели Специјално признање за допринос омладинском позоришном стваралаштву. Па тако, Управни одбор Фондације је донео одлуку да се ово признање додели Јелени Благојевић, члану Омладинског позоришта “Дадов”, имајући у виду да Фондација за позоришну сезону 2015/2016 године не додељује главну Годишњу награду РУЖИЦА СОКИЋ, те је сходно својим статутарним циљевима као и  савременим тенденцијама да се талентовани млади ученици и студенти истичу и награђују, одлучила да ово признање понесе баш Јелена Благојевић, рођена 2002. године, која је до сада играла у близу 200 позоришних представа, како у Атељеу 212, тако и у Народном позоришту. Исто тако, учествовала је у бројним ТВ серијама, а у организацији РТС-а, снимила је и једну филмску улогу. Поред редовног школовања, Јелена паралелно похађа и музичку школу “Јосиф Маринковић” – одсек за клавир, док школу глуме “Дадов”, похађа од првог разреда основне школе.

Специјално признање, као и уникатни ранац који је за ову прилику урадила модна кућа МОНА, уручила је Весна Милекић, наша позната глумица и председница Управног одбора Фондације.

 

Свечана додела



Након уручења Признања, на одушевљење свих присутних, Јелена Благојевић је одиграла монолог из ТВ драме Бране Црнчевића "Девојка са три оца" у којој је играла Ружица Сокић, као млада глумица у једној од првих ТВ драма. Ова драма у интерпретацији Р. Сокић је доживела је велики успех, а посебно је значајно то што је ова драма утицала на писање све већег броја ТВ драма, од стране познатих писаца.

Јелена Благојевић је одиграла монолог из ТВ драме Бране Црнчевића "Девојка са три оца"

 

 

 

 

 

 

 



За ову прилику, а у част награђене, приређен је и пригодан коктел.

Коктел

Loading the player...




"Фондација Ружице Сокић", свеке године, на дан смрти Ружице Сокић, 19. децембра, на Новом гробљу у Алеји заслужних грађана, у присуству њеног супруга и најближих пријатеља, организује Помен нашој чувеној глумици.

Коктел


Pozivamo poštovaoce lika i dela Ružice Sokić, koji uvažavaju ciljeve FONDACIJE RUŽICE SOKIĆ, da svojim prilozima, u skladu sa mogućnostima, potpomognu njene aktivnosti. Dinarski donatorski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 265- 1610310003668-75 Devizni donatoraski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 35265100000140100-52