ФОНДАЦИЈА

РУЖИЦЕ СОKИЋ


In English
Фондација развија основна начела људске солидарности, хуманости и племенитости и у том циљу подстиче и награђује стваралаштво даровитих уметника и студената позоришне, филмске и других сродних уметности.

Добродошли на сајт Фондације Ружице Сокић


 

ОТКРИВЕНА СПОМЕН ПЛОЧА РУЖИЦИ СОКИЋ



На светски Дан позоришта, 27.03.2016. године, откривена је спомен плоча глумици Ружици Сокић, на згради у Крунској 50, где је позната глумица провела највећи део свог живота и где је седиште ФОНДАЦИЈЕ РУЖИЦЕ СОКИЋ.

Спомен плочу открили су заменик градоначелника Београда, Андреја Младеновић и дугогодишња Ружицина студентска колегиница и пријатељица, наша чувена глумица Рада Ђуричин, која је у част овом догађају, у кратком говору истакла и селедеће:

"... Не само Београду, са позориштем у срцу, Ружица је стизала и у касабе и у паланке, у градове и метрополе, на мале камерне сцене и под светла великих позорница. Њено изузетно глумачко умеће освојило је све, и сиромашне и неуке и богате и упућене, а освајаће и у будуће њене блиставе улоге које су обележене на филмским тракама и телевизији".

Povelja

Витрина

 





МОЈА ГЛУМА – ДОПАДЉИВА И ЧИТАНА КЊИГА

 

Књига  МОЈА ГЛУМА (Трагом изговорене речи Ружице Сокић) у издању ИП ЛАГУНА, а коју су приредили  др Весна Крчмар и др Зоран Т.  Јовановић, приказ је изречене мисли Ружице Сокић које је дала у њеним бројним интервјуима. О карактеристикама и вредности књиге како за љубитеље глуме Ружице Сокић, тако исто и за студенте глуме, дао је своју кратку али и духовиту оцену, господин Милан Влајчић наш познати публицист и критичар глумачке уметности.

Ово квалитетно издање може се наћи у свим ЛАГУНИНИМ продавницама широм земље.

 

 

 

Pozivamo poštovaoce lika i dela Ružice Sokić, koji uvažavaju ciljeve FONDACIJE RUŽICE SOKIĆ, da svojim prilozima, u skladu sa mogućnostima, potpomognu njene aktivnosti. Dinarski donatorski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 265- 1610310003668-75 Devizni donatoraski račun kod Raiffeisen bank a.d. Beograd br. 35265100000140100-52